2010. április 14., szerda

Gasztrománságok

Itt a tavasz , - bár ez most nem annyira tűnik valóságosnak - és az ízlelőbimbóink is ébredezni kezdenek. A barátaimmal megrendeztünk egy házi kivitelezésű vacsoracsatát, amit azért igyekeztünk annak rendje és módja szerint lebonyolítani. Volt menükártya, három fogás, welcome drink, produkció, pontozás és az egészet felvettük videóra. Most szombaton én következem! A nagy kérdés még mindig az, hogy mi legyen a főétel: nyúl vagy lazac??? Ja és a produkcióról ne is beszéljünk! :)
A múlt héten egy kedves ismerősöm hozott fincsi kucsmagombát, mert sajnos mi még nem jutottunk ki az erdőbe. Ízletes finomságok készültek belőle: talján kucsmagombaleves, tejszínes gombaszósz, de azért simán rántottának is roppant ízletes volt. Remélem a két hét múlva esedékes össznépi gombászáson még több gombát találunk.
A szülinapomon pedig meglepetés vacsorában volt részem a 21 Étteremben a Várban. Kicsit alulöltözötten, sikerült átfázva megérkeznünk az étterembe, hiába na, április 10-én még nincs tavasz! A kellemes helységben viszont annyira nem lettünk lenyűgözve! A borok finomak voltak, - Légli Chardonnay-t és Oremus Késői Szüretelésű tokaji desszertbort ittam -, de az étel szerintem egyáltalán nem volt egy Bib Gourmand díjra érdemes, én például utálom a nem teljesen átsütött húst...bár lehet, hogy csak nem vagyok elég gourmand...vagy sznob?

Nincsenek megjegyzések: